Kayıtlar

Ekim 3, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hafızai Beşer (23) Dr. Sinan Köksal, Temel Çiftçi

Resim
Dostlar! Bu yazımızda sizler için iki güzide eğitim ve sağlık emekçisine yer verdik.. Onları çok iyi tanıyorsunuz..  Fakat,  “ hafıza-i beşer nisyan ile malul ”  olduğu için biz bir kez daha hafızanızı ve anılarınızı tazelemeyi ve hatırlatmayı vazife bildik,  hadi bakalım bu iki değerli insanımız kimler.. DR. SİNAN KÖKSAL Bayburt Devlet Hast. Bştbb. Sinan Köksal Bayburt Devlet Hastanemizin efsanevi Başhekimi, adeta  "Bayburt Hastanesi"  ile özdeş hale gelmiş kalender ve değerli bir tıp adamı.. Öyle kendisini afişe etmeyi sevmeyen, sadece hizmeti ve çalışkanlığı ile müsemma bir memleket figürü; asilzade ve köklü bir ailenin ferdi; Karslıoğulları’ndan.. Eski Tahrirat Kâtibi ve sonra Polis  Memet Köksal'ın oğlu, Demirci Musa efendinin torunu.  Memleketin bir çok köklü ailesiyle akrabalık bağı olan bir değerimiz.

Hafızai Beşer (3) İhsan Develi, Kaptan Memiş, Nihat Köklü, Osman Bozdağ, Şeref Akgerdan, Zeki Dinçer, Ayhan Ozulu

Resim
Hafıza-î Beşer   (3) İHSAN DEVELİ Diyebilirim ki Çok köklü bir aile olan Develi ailesinin son dönem medarı iftiharı olan bir kişilik… Sadece Develi ailesinin değil Bayburt’umuzun da her yönüyle iftihar ile anlatacağı insani meziyetlerin cem olduğu güzel bir Bayburtlu.   İhsan Develi, Bayburt’un has evlatlarından biridir. Dostlukları, vefası, yaşantısı, ticari ahlakı, vakarı ve duruşu ile nüktedanlığı ve şakacı kişiliği  dillere pelesenk olmuştur.  Bayburt’taki dükkanına gelen aşina tiplere yaptığı şakalar hala konuşulur;  kibrit isteyen müşteriye karşıdaki Yıldız fırınını gösterir veya kara sakız isteyeni Sezgin ağabeyin eczaneye yönlendirirdi. Bildiğimiz kadarı ile bu huyunu mısır çarşısında da devam ettirmektedir. Tütsü isteyen sosyetik bayanlara baklava dilimi yaptığı ve itina ile poşetlediği ve Bayburt’tan ithal tezekleri sattığı bilinmekte, söylenmektedir (!).

Hafızai Beşer (2) Asım Durulmuş, Mustafa Ahıskalı, Bedri Turhan, Şeref Doğru, Ali Bilen,

Resim
ASIM DURULMUŞ Asım ağabeyimiz diyebilirim ki memleketimizin kelimenin gerçek manasıyla, en hassas simalarından biri idi.. Hani müzik literatüründe çok önemli olan ses ölçme birimi vardır ya, desibar, işte o ölçekte hassas asalet ve ruh sahibi... İyi insan, güler yüzlü, cömert, değerlerine müdrik, çalışkan, hanedan, yardımsever, hatır gönül bilen kısaca: has bir Bayburt evladı idi. Ciddi ve prensipli bir iş adamı ve temsil yeteneği vardı. Kendisi ile gökkubbemizin şahit olduğu ve maşeri hafızaya kayıtlı unutamadığımız anılarımız vardır. Bayburt sporumuzun efsane başkanıdır. Bayburt spor onun başkanlığı döneminde 2. lig de başarıdan başarıya koşmuş olup, o zamanlar hemşehrilerine çok büyük haz ve sevinçler yaşatmıştır. Muhtemelen 1987 yılı idi rahmetli Cemalettin Kumbasar ile Bayburt’umuzda o gün için kafamıza takılan Bayburt’u ilgilendiren sosyal bir mes’ele (!) üzerine zamanın belediye başkanı Ali Bilen ağabeyimizle bir görüşm

Hafızai Beşer (21) Mehmet Ergül, İrfan Türkoğlu, Hüseyin Kumbasar, Zafer Akduman, Enver Özkan

Resim
MEHMET ERGÜL   (Müftü Begim) Değerli okurlarım, sevgili dostlar! Sizlere memleketimizin gerçekten kendinden menkul hal, eda ve tavırlarıyla  bir değerli din adamını, aydın bir Müslüman, lakabıyla müsemma  bir   “beğ”;  Mehmet Ergül (begim) hocamızı anlatmaya çalışacağım. Müftü Mehmet ağabeyimiz girizgâhımızda da zikrettiğimiz gibi, kendine özgü tavırlarıyla nadide bir Bayburt figürüdür.

Hafızai Beşer (13) Prof. Necip Alp, Yahya Akengin, Dr. Durmuş Hocaoğlu, Ertuğrul Haşlak

Resim
Prof. Dr. NECİP ALP Bayburt'ta "Alizade-İnce Araplar" diye bilinen tanınmış bir aileden,akademisyen ve bilim adamı, tıp doktoru. Hocamız, özellikle hasta sahibi hemşerilerimizin Erzurumda ki ilk uğrak olduğu kişiliktir. Memleketimizin asilzade bir ailesine mensuptur.