Kayıtlar

Ekim 1, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hafızai Beşer (17) Turgut Başağa, Mitat Bölen, Mahmut Kasap,Erdoğan Orhan, Talat Başgül,

Resim
ERDOĞAN ORHAN                                    Ropörtaj: Bayburt'ta ErmeniZulmü (Video) Efsanevi Ortaokul Müdürümüz!  Bayburt ortaokulunun komando lakaplı Türkçe öğretmeni; milli ve manevi meselelerde çok titiz ve tavizsiz; ülke meseleleri ve lokal sorunlara müdrik, bilinç sahibi; duruşu ve vakarıyla bir alperen. Tıknaza yakın bir vücut yapısı, orta   boylu, güler ve güleç yüzlü, net çizgileriyle de şuurlu bir Türk Milliyetçisi olduğunu haykırıyordu. Bayburt onun gibi yürekli bir idareciye her zaman ihtiyaç duymuştur. Çok genç yaşta ani vefatı bir memleket kayıbıdır denilebilir. Çünkü, Erdoğan ağabeyimiz, memleketin ağır sorunlarını irdeleyen, çözümler noktasında kafa yoran, çareler arayan; memleketimizin yetiştirdiği güzide bir kişiliktir.  Aslen Kitre köyünden olup, çocukluğu babasının memuriyetinden dolayı Bayburt’ta geçmiş olup, yüksek öğrenim ve mesleki faaliyetlerinin ilk yılları hariç vefatına kadar da Bayburt’t

Hafızai Beşer (16)Faik Uluca,Kore Kılıç,Vuslat Karapınar, Ömer Naci Bozkurt, Tahir Kayserili

Resim
Hafıza-i Beşer (16) Değerli dostlar, hafıza-i beşer serisine haftalık yazacağız diye söz vermemize rağmen, sağlık sorunları ve özel işlerimden dolayı biraz ara verdik.. Dolayısıyla sizlere karşı mahçup olduğumu ve hakkınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Bakalım bu hafta hafıza-i beşer ikliminde kimler var, hadi buyurun... ÖMER NACİ BOZKURT TBMM de Ömer Naci Bozkurt'un Cenaze Töreni Vali, memleketimizin ve ülkemizin efsane valiler kervanından bir hemşeri. 1924 yılında Bayburt’ta doğdu, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adıyaman, Burdur, Antalya ve Ankara valiliği görevlerinde bulunmuştur. 1975 yılında Gümüşhane’den senatör seçilmiştir.Evli ve iki çocuk babasıydı.

Hafızai Beşer (18) Dede Paşa, Erol Kılıç, Ertuğrul Çakır,Necdet Alp, Alparslan Tali,Recai Aydoğdu,Selahattin Kırıcı

Resim
EROL KILIÇ Ero l Kılıç ağabeyimiz, memleketin asilzade ve tanınan bir ailesine mensup, rahme tli Nuri Kılıç amcamızın büyük oğludur. Erol ağabeyi, ayni zaman da, lise de bizim Biyoloji öğretmenimizdi... otoriter, kendinden menkul bir asalet ve duruş sahibi, milli ve manevi refleksleri gayet bilinçli ve soğukkanlı, giyim ve kuşamı ile eğitimci olduğu belli olan; sade ve şık bir giyim tarzı sahibi, nezaket ve zarafetiyle memleket vakarını yansıtan bir Bayburt beyefendisidir. Atatürk Üniversitesinin 1970 lı yıllarında, doğunun başbuğu ünvanına layık görülen Yılma Durak beyin rahle-i tedrisinden geçen, adını hafızalara kaydetmiş ve Bayburt Ülkü Ocaklarının ilk başkanı idi. Erol Kılıç ağabeyimiz, bizim zaviyemizden ve memleket insan değerleri açısından çok önemli bir figürdür.